Over Provisoren.be

Provisoren.be is een website ontwikkeld door apotheker Femke Paenen:

Als ik vroeger een apotheek binnenstapte, wilde ik vooral weten: wat gebruikt die apothekeres zelf? Of ik nu kwam voor mijn allereerste dagcrème, een hoestsiroop of iets om me te helpen bij het studeren. Ik volgde de raad van de apothekeres blindelings.

Die dagcrème van 18 jaar geleden, die raad ik nu zelf nog regelmatig aan. Het advies om na een zware kater niet te veel Dafalgan te nemen, volgde ik heel mijn studententijd op.

Goed advies van je apotheker is goud waard, omdat er elke dag nieuwe geneesmiddelen en supplementen op de markt komen. Hun kennis en raad helpt je het bos door de bomen te zien.

Dat wist ik lang voordat ik zelf apothekeres werd. Ik wil het eerlijke en betrouwbare advies dat we in de apotheek geven ook online beschikbaar maken op provisoren.be. Welke hoestsiroop moet je kiezen, welke badolie gebruikt de apothekeres voor haar kindje, is een bepaald supplement echt effectief, … Op dit soort vragen willen wij het antwoord geven.

Wat zijn provisoren?

Provisoren zijn apothekers die hun apotheek leiden. Zij zijn de eindverantwoordelijke voor alles wat er in hun apotheek gebeurt. Het advies dat gegeven wordt, de bereidingen die worden gemaakt, de geneesmiddelen die over de toonbank gaan, … Zij zien erop toe dat alles secundum artem, volgens de regels van de kunst, gebeurt.
Ik wil jouw online provisor zijn met even betrouwbaar en onafhankelijk advies als in de apotheek zelf.